Wołowe pulpety gotowane na parze

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wołowe pulpety gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g mielonej wołowiny

1 białko

1 łyżka wody

0,5 łyżeczki soli

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżka świeżo posiekanej kolendry

1,5 łyżki świeżo posiekanej dymki

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj składniki bardzo dokładnie, aż smaki się połączą. Zmocz ręce w zimnej wodzie, nabierz łyżką mięso i dłońmi uformuj pulpety wielkość piłki do golfa. Z tych proporcji uzyskasz 10-12 pulpetów. Włóż je do specjalnego naczynia do gotowania na parze. Gotuj przez około 20 minut. Pulpety są gotowe, gdy są już jędrne i sprężyste w dotyku.

powrót

Podobne przepisy

Maczanka krakowska z kajzerką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pyttipanna
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Piersi kurczaka w zielonej masali
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Rostbef w sosie serowo-pieprzowym i pieczone ziemniaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

#mainek

24.12.2011 14:07


lodz

CYTUJ

mniam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.