Wołowe pulpety gotowane na parze

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Wołowe pulpety gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g mielonej wołowiny

1 białko

1 łyżka wody

0,5 łyżeczki soli

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżka świeżo posiekanej kolendry

1,5 łyżki świeżo posiekanej dymki

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj składniki bardzo dokładnie, aż smaki się połączą. Zmocz ręce w zimnej wodzie, nabierz łyżką mięso i dłońmi uformuj pulpety wielkość piłki do golfa. Z tych proporcji uzyskasz 10-12 pulpetów. Włóż je do specjalnego naczynia do gotowania na parze. Gotuj przez około 20 minut. Pulpety są gotowe, gdy są już jędrne i sprężyste w dotyku.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku a la Łapa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w maśle z pilawem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia turecka, kuchnia uzbecka
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczak duszony w białym winie z warzywami
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Duszony stek w maderze z pięcioma rodzajami grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#mainek

24.12.2011 14:07


lodz

CYTUJ

mniam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.