Antonio  Carluccio

Ulubione ravioli gianfranco zoli


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ulubione ravioli gianfranco zoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

trzy rodzaje sera (wszystkie tarte): twardy ser pecorino

miękkim ser pecorino i parmezan.

mięta

oliwa

sól

mąka i woda na ciasto

masło

świeża szałwia

parmezan

 

 

Przygotowanie:


Robimy farsz z ziemniaków, sera, drobno posiekanej mięty, oliwy i małej szczypty soli. Potem wyrabiamy ciasto z mąki i wody, i rozwałkowujemy je na bardzo cienko. Następnie wycinamy krążki ciasta. Z farszu formujemy małe kulki i zawijamy w przygotowane krążki, zawijając brzegi osiem razy. Ravioli gotujemy przez dwie minuty w dużej ilości osolonej wody. Na patelni roztapiamy kawałek masła i wkładamy kilka listków szałwii. Gotowe ravioli wyjmujemy z garnka łyżką cedzakową i wkładamy na patelnię. Posypujemy parmezanem już na talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi szpinakowe z polskim karczkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Cebulowe empanadas
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.