James  Martin

Tuńczyk romesco


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Tuńczyk romesco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety z tuńczyka (po ok. 160g)

2 łyżki oliwy z oliwek

świeży tymianek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Sos: Chleb pokrojony w kostkę oraz pokrojone chili i czosnek smażymy na rozgrzanej oliwie. Kiedy grzanki się zrumienią, wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory, paprykę, migdały, sok z cytryny, sól, pieprz i miksujemy.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg smażony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś pieczony w folii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.