Sushi

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Sushi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ocet ryżowy

cukier

sól

 

 

Przygotowanie:


Bierzemy dwie miarki cukru, 3 miarki octu i dodajemy trochę soli. Tak przygotowaną zalewę wlewamy na ugotowany specjalny ryż do sushi w proporcjach jedna miarka zalewy na 5 miarek ryżu. Zalany ryż mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po baskijsku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.