Sushi

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Sushi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ocet ryżowy

cukier

sól

 

 

Przygotowanie:


Bierzemy dwie miarki cukru, 3 miarki octu i dodajemy trochę soli. Tak przygotowaną zalewę wlewamy na ugotowany specjalny ryż do sushi w proporcjach jedna miarka zalewy na 5 miarek ryżu. Zalany ryż mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.