Delia  Smith

Suflet marmoladowy


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Suflet marmoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15 dag bezcukrowej marmolady

5 białek z jajek

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z marmoladą. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C, masę przekładamy do naczynia, lub małych miseczek i pieczemy 12 minut.

powrót

Podobne przepisy

Bûche według przepisu Laurence
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 68)
trudność:
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.