Delia  Smith

Sufleciki z wędzonego łupacza


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sufleciki z wędzonego łupacza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

35 dag wędzonego łupacza

sól kamienna

pieprz

gałka muszkatołowa

2 jajka

300 ml gęstej śmietany

wędzony łosoś

 

 

Przygotowanie:


Obieramy rybę ze skóry i oddzielamy mięso od ości. Wrzucamy je do malaksera i rozdrabniamy. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową, dodajemy lekko ubite jajka. Włączamy urządzenie i robimy z ryby puree. Gdy uzyskamy gładką masę – przekładamy ją do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Dokładnie schłodzoną mieszankę wrzucamy z powrotem do malaksera, wlewamy śmietanę i miksujemy. Do lekko posmarowanych masłem foremek wkładamy po plasterku łososia i napełniamy je po brzegi musem. Stawiamy na blasze napełnionej gorącą wodą i pieczemy w 190 stopniach Celsjusza równe pół godziny. Podajemy z sosem holenderskim.

powrót

Podobne przepisy

Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś z miodem, sosem sojowym i makaronem gryczanym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.