Delia  Smith

Sufleciki z wędzonego łupacza


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sufleciki z wędzonego łupacza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

35 dag wędzonego łupacza

sól kamienna

pieprz

gałka muszkatołowa

2 jajka

300 ml gęstej śmietany

wędzony łosoś

 

 

Przygotowanie:


Obieramy rybę ze skóry i oddzielamy mięso od ości. Wrzucamy je do malaksera i rozdrabniamy. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową, dodajemy lekko ubite jajka. Włączamy urządzenie i robimy z ryby puree. Gdy uzyskamy gładką masę – przekładamy ją do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Dokładnie schłodzoną mieszankę wrzucamy z powrotem do malaksera, wlewamy śmietanę i miksujemy. Do lekko posmarowanych masłem foremek wkładamy po plasterku łososia i napełniamy je po brzegi musem. Stawiamy na blasze napełnionej gorącą wodą i pieczemy w 190 stopniach Celsjusza równe pół godziny. Podajemy z sosem holenderskim.

powrót

Podobne przepisy

Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.