Bill Granger

Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 ząbków czosnku

chili w proszku

białe wino

2 garści liści szpinaku (lub zblanszowane brokuły)

ewentualnie: anchois

parmezan

spaghetti

 

 

Przygotowanie:


Ugotować spaghetti, odcedzić. Na oliwie usmażyć na złoto pokrojony w plasterki czosnek, dodać chili i dolać białego wina. Chwilę pogotować, włożyć ugotowane spaghetti i szpinak, wymieszać. Przed podaniem posypać na talerzu płatkami parmezanu.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z sosem putanesca
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.