Gary  Rhodes

Sos vinaigrette


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sos vinaigrette
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 ml oliwy

150 ml oleju arachidowego

2 łyżki octu balsamicznego

1 pęczek bazylii

pół pęczka estragonu

3 – 4 gałązki tymianku

12 ziaren czarnego pieprzu

3 szalotki

2 ząbki czosnku

1 liść laurowy

 

 

Przygotowanie:


Do dużej butelki wrzucić bazylię, estragon, tymianek, rozgniecione ziarna pieprzu, obrane i przekrojone na pół szalotki, lekko zgniecione ząbki czosnku i liść laurowy. Wlać oliwę i olej arachidowy, szczelnie zamknąć i odstawić na tydzień. Przecedzić płyn przez sito, wlać do butelki i używać do sałat i sałatek.

powrót

Podobne przepisy

Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.