Gary  Rhodes

Sos vinaigrette


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sos vinaigrette
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 ml oliwy

150 ml oleju arachidowego

2 łyżki octu balsamicznego

1 pęczek bazylii

pół pęczka estragonu

3 – 4 gałązki tymianku

12 ziaren czarnego pieprzu

3 szalotki

2 ząbki czosnku

1 liść laurowy

 

 

Przygotowanie:


Do dużej butelki wrzucić bazylię, estragon, tymianek, rozgniecione ziarna pieprzu, obrane i przekrojone na pół szalotki, lekko zgniecione ząbki czosnku i liść laurowy. Wlać oliwę i olej arachidowy, szczelnie zamknąć i odstawić na tydzień. Przecedzić płyn przez sito, wlać do butelki i używać do sałat i sałatek.

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.