Anna Olson

Sos jagodowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jagodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych)

¾ szklanki cukru

1 łyżka skórki otartej z limonki

1 łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić w rondlu 1 ½ szklanki borówek, cukier oraz sok i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować ręcznym mikserem lub w malakserze. Przełożyć purée do miski, dorzucić pozostałe pół szklanki borówek i wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.