Anna Olson

Sos jagodowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jagodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych)

¾ szklanki cukru

1 łyżka skórki otartej z limonki

1 łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić w rondlu 1 ½ szklanki borówek, cukier oraz sok i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować ręcznym mikserem lub w malakserze. Przełożyć purée do miski, dorzucić pozostałe pół szklanki borówek i wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.