Anna Olson

Sos jagodowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jagodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych)

¾ szklanki cukru

1 łyżka skórki otartej z limonki

1 łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić w rondlu 1 ½ szklanki borówek, cukier oraz sok i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować ręcznym mikserem lub w malakserze. Przełożyć purée do miski, dorzucić pozostałe pół szklanki borówek i wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.