Sola z owocami morza

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sola z owocami morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g soli

150 g owoców morza

80 g cebuli dymki

50ml koniaku

kurkuma

12 krewetek Tiger

200 ml śmietany kremówki

3 cukinie

2 marchewki

por

oliwa z oliwek

koper

natka pietruszki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażamy solę przez 1 minutę. Dodajemy owoce morza, kurkumę oraz koniak. Podsmażamy około 2 minuty. Dodajemy śmietanę. Gotujemy aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i pokrojoną dymkę. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraka do warzyw wycinamy tagliatelle. Następnie gotujemy je około 4 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Solę wykładamy na talerze, polewamy sosem z owocami morza, dekorujemy wstążkami z cukinii i marchewki, a na wierzchu układamy usmażone krewetki Tiger.

powrót

Podobne przepisy

Żabnica w pieprzowych skorupkach
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorada w soli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Troć faszerowana nadzieniem z pstrąga, warzyw i grzybów
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.