Sola z owocami morza

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sola z owocami morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g soli

150 g owoców morza

80 g cebuli dymki

50ml koniaku

kurkuma

12 krewetek Tiger

200 ml śmietany kremówki

3 cukinie

2 marchewki

por

oliwa z oliwek

koper

natka pietruszki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażamy solę przez 1 minutę. Dodajemy owoce morza, kurkumę oraz koniak. Podsmażamy około 2 minuty. Dodajemy śmietanę. Gotujemy aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i pokrojoną dymkę. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraka do warzyw wycinamy tagliatelle. Następnie gotujemy je około 4 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Solę wykładamy na talerze, polewamy sosem z owocami morza, dekorujemy wstążkami z cukinii i marchewki, a na wierzchu układamy usmażone krewetki Tiger.

powrót

Podobne przepisy

Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorsz w sosie maślanym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut w oliwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.