Sola z owocami morza

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sola z owocami morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g soli

150 g owoców morza

80 g cebuli dymki

50ml koniaku

kurkuma

12 krewetek Tiger

200 ml śmietany kremówki

3 cukinie

2 marchewki

por

oliwa z oliwek

koper

natka pietruszki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażamy solę przez 1 minutę. Dodajemy owoce morza, kurkumę oraz koniak. Podsmażamy około 2 minuty. Dodajemy śmietanę. Gotujemy aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy pietruszkę i pokrojoną dymkę. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraka do warzyw wycinamy tagliatelle. Następnie gotujemy je około 4 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Solę wykładamy na talerze, polewamy sosem z owocami morza, dekorujemy wstążkami z cukinii i marchewki, a na wierzchu układamy usmażone krewetki Tiger.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Troć faszerowana nadzieniem z pstrąga, warzyw i grzybów
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Zupa pho z pulpecikami z karpia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.