Bill Granger

Smażony ryż po tajsku


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Smażony ryż po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowany ryż

brokuły

pomidory

olej

sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Zblanszować brokuły i pokroić wzdłuż. Pomidory pokroić w ćwiartki. Jajka lekko roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Wyłożyć ryż na patelnię, dodać pomidory i brokuły, wymieszać. Ryż rozsunąć na boki i na środek wlać jajka. Kiedy będą ścięte w 2/3, wymieszać z ryżem. Pokropić odrobiną sosu rybnego i smażyć przez minutę. Wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć kilka ćwiartek ogórka i przekrojone limonki, posypać świeżą kolendrą. W osobnych miseczkach podawać posiekane papryczki chili polane sosem rybnym.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z orzechami laskowymi
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ziemniaczany
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Omlet z lazurem i pieczarkami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.