Emeril Lagasse

Smażone ostrygi


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone ostrygi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka maślanki

2 łyżki mieszanki ostrych przypraw

16 świeżo obranych i osuszonych ostryg

1/2 szklanki masa harina

1/2 szklanki mąki pszennej

4 szklanki oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Do miski wlać maślankę i dodać 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw. Dodać ostrygi i odstawić na 20 minut. Na płaski talerz wsypać mąkę pszenną, masa harina i 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw.
Do głębokiej patelni lub średniej wielkości wysokiego garnka wlać olej i rozgrzać do temperatury 180 stopni. Obtoczyć ostrygi w panierce z mąki. Przełożyć do sitka

powrót

Podobne przepisy

Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z czosnkiem i bazylią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmar z papryką i słodkim chilli
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.