Emeril Lagasse

Smażone ostrygi


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone ostrygi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka maślanki

2 łyżki mieszanki ostrych przypraw

16 świeżo obranych i osuszonych ostryg

1/2 szklanki masa harina

1/2 szklanki mąki pszennej

4 szklanki oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Do miski wlać maślankę i dodać 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw. Dodać ostrygi i odstawić na 20 minut. Na płaski talerz wsypać mąkę pszenną, masa harina i 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw.
Do głębokiej patelni lub średniej wielkości wysokiego garnka wlać olej i rozgrzać do temperatury 180 stopni. Obtoczyć ostrygi w panierce z mąki. Przełożyć do sitka

powrót

Podobne przepisy

Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.