Emeril Lagasse

Smażone ostrygi


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone ostrygi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka maślanki

2 łyżki mieszanki ostrych przypraw

16 świeżo obranych i osuszonych ostryg

1/2 szklanki masa harina

1/2 szklanki mąki pszennej

4 szklanki oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Do miski wlać maślankę i dodać 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw. Dodać ostrygi i odstawić na 20 minut. Na płaski talerz wsypać mąkę pszenną, masa harina i 1 łyżkę mieszanki ostrych przypraw.
Do głębokiej patelni lub średniej wielkości wysokiego garnka wlać olej i rozgrzać do temperatury 180 stopni. Obtoczyć ostrygi w panierce z mąki. Przełożyć do sitka

powrót

Podobne przepisy

Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.