Sałatka z truskawek i szpinaku z vinaigrette z octu balsamicznego

Przepis z programu Romans z podniebieniem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z truskawek i szpinaku z vinaigrette z octu balsamicznego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ szklanki octu balsamicznego (z Modeny)

2 łyżki wody

2 opakowanie mieszanki włoskich ziół przyprawowych

½ szklanki oleju rzepakowego

¼ szklanki syropu malinowego

 

 

Przygotowanie:


Przygotować sos vinaigrette, mieszając pierwsze 5 składników i schłodzić. Szpinak włożyć do dużej miski. Dodać truskawki i opieczone orzechy włoskie. Polać schłodzonych sosem i podawać.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.