Rolada z łososia wędzonego z musem z awokado z papryką z karmelizowanymi gruszkami, z kruchymi sałatami i vinaigrette cytrynowym

Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Rolada z łososia wędzonego z musem z awokado z papryką z karmelizowanymi gruszkami, z kruchymi sałatami i vinaigrette cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Mus z awokado

40 dag awokado

20 dag serka do smarowania

50 ml soku z cytryny

Pieczenie papryki

60 dag papryki

500 ml oleju

Karmelizowanie gruszek

60 dag gruszek

10 dag cukru brązowego

50 ml gruszkówki

pieprz młotkowany

Przygotowanie rolady

60 dag musu z awokado

40 dag filetów z papryki

40 dag łososia wędzonego

Sałatka

5 dag rukoli

5 dag radicchio

5 dag liści szpinaku

5 dag liści botwinki

50 ml oliwa

50 ml soku z cytryny

Przygotowanie:

Przygotowanie musu z awokado
Obieramy awokado i usuwamy pestkę, przekładamy do blendera dodajemy serek, sok z cytryny i przyprawy, miksujemy na jednolitą masę.

Pieczenie papryki
Paprykę smażymy w garnku z rozgrzanym olejem i przekładamy do foliowej torby żeby zaparowała, co ułatwi nam obieranie ze skóry. Po obraniu papryki wycinamy z niej równe kawałki.

Karmelizowanie gruszek
Gruszki przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cząstki i karmelizujemy na patelni z dodatkiem cukru brązowego, pieprzu i Gruszkówki. (Wódki)

Przygotowanie rolady
Rozkładamy plastry łososia na folii spożywczej, smarujemy od wewnętrznej strony część farszu i nakładamy dobrze odciśniętą w ręcznik papierowy paprykę, nakładamy resztę farszu i rolujemy przy pomocy folii.

Sałatka
Z oliwy i soku z cytryny przygotowujemy sos, doprawiamy do smaku i mieszamy z sałatami. Resztą sosu polewamy składniki na talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w oliwie z puree z kalafiora
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Torcik z sardeli i endywii
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.