Donna Dooher

Placki ziemniaczane rosti


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

Placki ziemniaczane rosti
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g ziemniaków

¼ szklanki (60 ml) niesolonego masła

2 łyżki stołowe (30 ml) posiekanego rozmarynu

1 łyżka stołowa (15 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżka stołowa (15 ml) świeżo mielony pieprz

tłuszcz z kaczki do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Zetrzeć ziemniaki na grubej tarce i rękami odcisnąć sok. Wymieszać z roztopionym masłem, rozmarynem, solą i pieprzem. Na żeliwnej patelni rozgrzać na dużym ogniu 1 łyżkę stołową (15 ml) kaczego tłuszczu, nałożyć porcję ziemniaków,

powrót

Podobne przepisy

Ryż z groszkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Budyń z kalafiora z sosem koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.