Bill Granger

Pizza - pita


Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza - pita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chlebki pita

sos pomidorowy (ze słoika)

cukinie

pieczarki

tarty parmezan

świeże oregano

 

 

Przygotowanie:


Posmarować chlebki cienką warstwą sosu pomidorowego. Na części ułożyć cukinię, pokrojoną przy pomocy obieraczki do warzyw. Na pozostałych ułożyć plasterki pieczarek. Posypać tartym parmezanem i listkami oregano. Rozgrzać w piekarniku w temperaturze 240 stopni blachę, układać na niej pizze skropione oliwą. Wstawić do piekarnika, zapiekać około 10 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.