Bill Granger

Pikantny relisz pomidorowy


Przepis z programu Wakacje Billa
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Pikantny relisz pomidorowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

1 posiekana drobno cebula

2 ząbki czosnku

pokrojone na cienkie plasterki

1 czerwona papryka

pokrojona po usunięciu pestek w drobną kosteczkę

1 zielona papryka

pokrojona po usunięciu pestek w drobną kosteczkę

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 łyżeczka papryki

1 czerwone chili

po wyjęciu pestek drobno pokrojone

2 łyżki przecieru pomidorowego

szczypta cukru

listek laurowy

400 g krojonych pomidorów z puszki

sól morska

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na średnim ogniu rozgrzać w dużym rondlu oliwę. Włożyć cebulę i smażyć 5 minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Dodać czosnek i smażyć, mieszając, przez kolejne 2-3 minuty. Włożyć paprykę, smażyć, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut (aż zmięknie). Dodać przyprawy, chili, przecier pomidorowy i smażyć kolejne 5 minut, mieszając. Dodać cukier, listek laurowy i pomidory z puszki i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.