Bill Granger

Pikantny relisz pomidorowy


Przepis z programu Wakacje Billa
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Pikantny relisz pomidorowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

1 posiekana drobno cebula

2 ząbki czosnku

pokrojone na cienkie plasterki

1 czerwona papryka

pokrojona po usunięciu pestek w drobną kosteczkę

1 zielona papryka

pokrojona po usunięciu pestek w drobną kosteczkę

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 łyżeczka papryki

1 czerwone chili

po wyjęciu pestek drobno pokrojone

2 łyżki przecieru pomidorowego

szczypta cukru

listek laurowy

400 g krojonych pomidorów z puszki

sól morska

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na średnim ogniu rozgrzać w dużym rondlu oliwę. Włożyć cebulę i smażyć 5 minut, aż zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Dodać czosnek i smażyć, mieszając, przez kolejne 2-3 minuty. Włożyć paprykę, smażyć, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut (aż zmięknie). Dodać przyprawy, chili, przecier pomidorowy i smażyć kolejne 5 minut, mieszając. Dodać cukier, listek laurowy i pomidory z puszki i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.