Delia  Smith

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy


Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ pasternaku

2 łyżki stołowe oleju arachidowego do pieczenia

pieprz

1 czubata łyżka stołowa pełnoziarnistej musztardy

1 ½ łyżki stołowej syropu klonowego

 

 

Przygotowanie:


Pasternak obieramy, kroimy na duże kawałki i podgotowujemy na parze. Na blasze przez 8 minut rozgrzewamy w 220 stopniach Celsjusza olej. Układamy w nim kawałki pasternaku na wypukłej stronie, a po chwili obracamy, by leżały na płaskiej. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i wstawiamy na górny poziom piekarnika (220 stopni) na 25 minut. Mieszamy musztardę z syropem i smarujemy kawałki pasternaku. Pieczemy jeszcze 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Domowe chipsy
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.