Delia  Smith

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy


Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ pasternaku

2 łyżki stołowe oleju arachidowego do pieczenia

pieprz

1 czubata łyżka stołowa pełnoziarnistej musztardy

1 ½ łyżki stołowej syropu klonowego

 

 

Przygotowanie:


Pasternak obieramy, kroimy na duże kawałki i podgotowujemy na parze. Na blasze przez 8 minut rozgrzewamy w 220 stopniach Celsjusza olej. Układamy w nim kawałki pasternaku na wypukłej stronie, a po chwili obracamy, by leżały na płaskiej. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i wstawiamy na górny poziom piekarnika (220 stopni) na 25 minut. Mieszamy musztardę z syropem i smarujemy kawałki pasternaku. Pieczemy jeszcze 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Cienkie placuszki z jabłkiem i calvadosem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.