Pieczone filety rybne

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczone filety rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety rybne

6 łyżek masła

bułka tarta od obtaczania

1 łyżka sosu Worcester

10 gałązek pietruszki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Stop połowę masła w małym rondelku. Filety rybne posmaruj stopionym masłem, dopraw sola i pieprzem, a następnie obtocz w bułce tartej. Do brytfanny wlej trochę zimnej wody. W gorącym piekarniku woda wyparuje, para przyspieszy proces pieczenia i dzięki temu ryba zmięknie. Rozgrzej piekarnik do najwyższej temperatury i wstaw filety w brytfannie. Piecz przez 5 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Stop pozostałe masło w rondelku, dodaj łyżkę sosu Worcester, szczyptę soli i zagotuj. Kiedy sos zacznie wrzeć, zamieszaj go energicznie trzepaczką i dodaj posiekaną pietruszkę. Upieczoną rybę wyłóż na talerze, polej sosem i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyczki rybne
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryba w papierze
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.