Rick Stein

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

młode ziemniaki

filety z żabnicy

rzeżucha wodna

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

masło

pieprz

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Wstawić ziemniaki. Filety z żabnicy pokroić w duże kawałki. Przysmażyć z obu stron na oliwie z oliwek i maśle. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Odcedzić ugotowane ziemniaki i utłuc je. Polać puree oliwą z oliwek, dodać pieprz i posiekaną rzeżuchę. Upieczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć je na ziemniaczanym puree. Całość polać odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Dodać szczyptę soli morskiej.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.