Rick Stein

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pieczona żabnica z młodymi ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

młode ziemniaki

filety z żabnicy

rzeżucha wodna

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

masło

pieprz

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Wstawić ziemniaki. Filety z żabnicy pokroić w duże kawałki. Przysmażyć z obu stron na oliwie z oliwek i maśle. Doprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika. Odcedzić ugotowane ziemniaki i utłuc je. Polać puree oliwą z oliwek, dodać pieprz i posiekaną rzeżuchę. Upieczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć je na ziemniaczanym puree. Całość polać odrobiną oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Dodać szczyptę soli morskiej.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś wędzony w herbacie
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.