Bill Granger

Pieczona dynia z miodowym dressingiem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska

Pieczona dynia z miodowym dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 czerwone cebule

dynia (około 1 kg)

oliwa

chili w proszku

sól

 

 

Przygotowanie:


W brytfance ułożyć pokrojone w ćwiartki cebule i dynię pokrojoną na spore kawałki (można nie obierać ze skóry). Skropić oliwą, posypać chili i solą. Wymieszać, aby oliwa i przyprawy pokryła dynię i cebulę. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać polaną gorącym dressingiem i przybraną listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Krem z dyni na mleczku kokosowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Placek dyniowy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa krem z dyni o aromacie imbiru z prażonymi pestkami
Przepis z programu Spalony? (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania dietetyczne, Dania z dyni
Pieczona dynia z orzechami i fasolą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.