Paul Merret

Pesto proste i szybkie


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pesto proste i szybkie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g świeżej bazylii

85 ml oliwy extra virgin

3 ząbki czosnku

100 g orzeszków piniowych

100 g świeżo tartego parmezanu

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Do blendera włożyć bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i parmezan, zacząć miksować. Stopniowo wlewać oliwę i miksować, aż powstanie gęsta pasta. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać jako dip z białym pieczywem.

powrót

Podobne przepisy

Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.