Bill Granger

Pepitas na ostro


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pepitas na ostro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

obrane pestki dyni

oliwa

łyżeczka słodkiej wędzonej papryki

szczypta pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:


Pestki wysypać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż się zrumienią. W miseczce wymieszać oliwę, paprykę i pieprz kajeński, włożyć gorące pestki i wymieszać. Podawać jako przekąskę do drinków.

powrót

Podobne przepisy

Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z chałki w jajku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.