Rick Stein

Pasta masala z Goa


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pasta masala z Goa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka (5 ml) nasion kminu rzymskiego

2 łyżeczki (10 ml) nasion kolendry

2 łyżeczki (10 ml) ziaren czarnego pieprzu

1 łyżeczka (5 ml) goździków

1 łyżeczka (5 ml) kurkumy

100 g małych czerwonych papryczek chilli

1 łyżeczka (5 ml) soli

6 ząbków czosnku

1 łyżeczka (5 ml) jasnego cukru trzcinowego

1 łyżka (15 ml) wody z tamaryndowca

kawałek świeżego imbiru (ok. 5 cm)

2 łyżki octu z czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Utłuc w moździerzu kmin rzymski, nasiona kolendry, pieprz i goździki na proszek. Wrzucić do malaksera razem z resztą składników i zmiksować na gładką masę.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.