Parówki z indyka w cieście francuskim

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Parówki z indyka w cieście francuskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

musztarda francuska

jajko

parówki Jedynki z indyka

Przygotowanie:


Paski ciasta francuskiego o szerokości ok. 6 centymetrów posmarować musztardą francuską i wyłożyć świeżymi liśćmi oregano. Na to położyć parówkę. Ciasto francuskie zawinąć i skleić brzeg rozbełtanym jajkiem. Cały rulon z ciasta z parówką posmarować rozbełtanym jajkiem i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut. Podawać jako czekadełko.

powrót

Podobne przepisy

Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Studencki kubek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie
Granola
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.