Parówki z indyka w cieście francuskim

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Parówki z indyka w cieście francuskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

musztarda francuska

jajko

parówki Jedynki z indyka

Przygotowanie:


Paski ciasta francuskiego o szerokości ok. 6 centymetrów posmarować musztardą francuską i wyłożyć świeżymi liśćmi oregano. Na to położyć parówkę. Ciasto francuskie zawinąć i skleić brzeg rozbełtanym jajkiem. Cały rulon z ciasta z parówką posmarować rozbełtanym jajkiem i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut. Podawać jako czekadełko.

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.