Parówki z indyka w cieście francuskim

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Parówki z indyka w cieście francuskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

musztarda francuska

jajko

parówki Jedynki z indyka

Przygotowanie:


Paski ciasta francuskiego o szerokości ok. 6 centymetrów posmarować musztardą francuską i wyłożyć świeżymi liśćmi oregano. Na to położyć parówkę. Ciasto francuskie zawinąć i skleić brzeg rozbełtanym jajkiem. Cały rulon z ciasta z parówką posmarować rozbełtanym jajkiem i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut. Podawać jako czekadełko.

powrót

Podobne przepisy

Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.