Paul Merret

Papryka pieczona


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Papryka pieczona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 zielona papryka

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1 ząbek czosnku

ocet balsamiczny

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Paprykę nabić na duży widelec i opalać nad gazem lub ręcznym palnikiem aż skórka zrobi się czarna. Każdą paprykę osobno zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 10 minut. Odwinąć z folii i obrać ze skórki. Odkroić ogonki i usunąć nasiona. Pokroić paprykę na kawałki i włożyć do miski. Czosnek obrać i drobno posiekać, dorzucić do papryki. Skropić octem balsamicznym i oliwą, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Podawać na zimno, z bagietką i wyborem antipasti.

powrót

Podobne przepisy

Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Risotto z grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szparagi z rusztu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parathy z nadzieniem
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.