Tobie  Puttock

Pappa pomodoro


Przepis z programu Tobie i Matt (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pappa pomodoro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ząbki czosnku

obrane i drobno pokrojone

1 mała cebula

obrana i pokrojona w drobną kostkę

500 g dojrzałych pomidorów

umytych

poćwiartowanych i pozbawionych gniazd nasiennych

1l bulionu warzywnego lub drobiowego albo wody

400 g jednodniowej ciabaty lub chleba na zakwasie bez skórki

pokrojonego na kawałki

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

garść świeżych liści bazylii

najlepszej jakości oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Wlej 2 łyżki oliwy na średnio rozgrzana patelnię. Delikatnie usmaż czosnek i cebulę na małym ogniu, aż się

powrót

Podobne przepisy

Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gazpacho
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.