Tobie  Puttock

Pappa pomodoro


Przepis z programu Tobie i Matt (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pappa pomodoro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ząbki czosnku

obrane i drobno pokrojone

1 mała cebula

obrana i pokrojona w drobną kostkę

500 g dojrzałych pomidorów

umytych

poćwiartowanych i pozbawionych gniazd nasiennych

1l bulionu warzywnego lub drobiowego albo wody

400 g jednodniowej ciabaty lub chleba na zakwasie bez skórki

pokrojonego na kawałki

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

garść świeżych liści bazylii

najlepszej jakości oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Wlej 2 łyżki oliwy na średnio rozgrzana patelnię. Delikatnie usmaż czosnek i cebulę na małym ogniu, aż się

powrót

Podobne przepisy

Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Chłodnik z melona
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Minestrone z pastą z bazylii i z pecorino
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.