Antony Worrall Thompson

Panierowane żeberka jagnięce z sosem tatarskim


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka

Panierowane żeberka jagnięce z sosem tatarskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,35 kg jagnięcych żeberek

2 marchewki

2 cebule

gałązka tymianku

1 łyżka sosu Worcestershire

1 szklanka rosołu z kurczaka (ew. rosołu z kostki lub wody)

1 szklanka białego wina

sól i świeżo zmielony biały pieprz

mąka

1 łyżka musztardy typu Dijon

2 jajka

340 g tartej bułki

pęczek mięty

posiekany

olej do głębokiego smażenia

 

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia ze szczelną pokrywką. Marchewkę pokroić wzdłuż na cztery części. Cebulę pokroić na ćwiartki. Dodać do mięsa. Dodać tymianek, wlać rosół, sos Worcestershire i wino. Przyprawić solą i pieprzem, przykryć pokrywką. Piec przez 3 god

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.