James  Martin

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z halibuta (po ok. 200g)

1 duża cytryna pokrojona na ćwiartki

40g masła

4 łyżki kaparów

4 łyżki anyżówki (lub białego wina)

oliwa z oliwek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia (można użyć folii aluminiowej) kładziemy halibuta, a na nim ćwiartkę cytryny, kawałek masła (10g) i po kilka kaparów. Polewamy anyżówką, skrapiamy oliwą, solimy i doprawiamy pieprzem. Starannie zawijamy papier u góry i po bokach (robimy coś w rodzaju sakiewki). Pieczemy w nagrzanym do 190° C piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Śledź w śmietanie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz w piwie z bekonem i kapustą
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Ryba w sosie cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.