Okra z suszonymi krewetkami i chili

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i lagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Okra z suszonymi krewetkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów młodej okry

suszone krewetki

1 papryczka chili

czosnek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Umyć okrę, odkroić czubki i końce. Namoczyć i odsączyć suszone krewetki. Utłuc w moździerzu z papryczką chili, czosnkiem i cebulą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć pięć minut. Wrzucić okrę i zwiększyć ogień. Dodać cukier i sól. Dodać świeże, wyżyłowane i obrane krewetki. Dolać odrobinę wody i sos sojowy .

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Linguine z mulami i orzechowo- pietruszkowym pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.