Okra z suszonymi krewetkami i chili

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i lagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Okra z suszonymi krewetkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów młodej okry

suszone krewetki

1 papryczka chili

czosnek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Umyć okrę, odkroić czubki i końce. Namoczyć i odsączyć suszone krewetki. Utłuc w moździerzu z papryczką chili, czosnkiem i cebulą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć pięć minut. Wrzucić okrę i zwiększyć ogień. Dodać cukier i sól. Dodać świeże, wyżyłowane i obrane krewetki. Dolać odrobinę wody i sos sojowy .

powrót

Podobne przepisy

Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Briki krabowe, sałatka z kuskusem i salsa
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.