Sophie Grigson

(odc.06) suwlaki


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

(odc.06) suwlaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

wieprzowina (np. z łopatki)

 

 

Przygotowanie:


Mięso pokroić na niezbyt duże kawałki. W misce wymieszać składniki marynaty. Włożyć pokrojone mięso, wymieszać, tak, by pokryło się marynatą. Przykryć folią, odstawić na co najmniej dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć z marynaty i nabić na namoczone uprzednio patyczki do szaszłyków, zostawiając przerwę między kawałkami. Piec na gorącym grillu lub patelni grillowej.

powrót

skomentuj przepis

#agnessa

06.05.2012 11:59


Bielsko-Biała

CYTUJ

za przeproszeniem ale souvlaki sa podawane w Grecji rowniez z miesem z kurczaka :) i na gotowo przewaznie w chlebku pita zawinietym w rożek. Takie jadlam w Atenach a to co tu przedstawiasz to raczej gyros czyli frytki i miesko podane na rozlozonym placku pita.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.