Sophie Grigson

(odc.05) fagioli all uceletto


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.05) fagioli all uceletto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowana

biała

drobna fasola

passata di pomodoro — rzadki przecier pomidorowy

np: w kartoniku

łyżka koncentratu pomidorowego

sól

pieprz do smaku

oliwa

łyżeczka cukru

świeża szałwia

kilka ząbków czosnku

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek, dodać kilka listków szałwii. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Dodać sól i pieprz oraz odrobinę cukru. Gotować kilka minut na średnim ogniu, następnie dodać fasolę i gotować na małym ogniu przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Omlet po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziemniaczano-krabowe placuszki rosti
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.