Sophie Grigson

(odc.05) fagioli all uceletto


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.05) fagioli all uceletto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowana

biała

drobna fasola

passata di pomodoro — rzadki przecier pomidorowy

np: w kartoniku

łyżka koncentratu pomidorowego

sól

pieprz do smaku

oliwa

łyżeczka cukru

świeża szałwia

kilka ząbków czosnku

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek, dodać kilka listków szałwii. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Dodać sól i pieprz oraz odrobinę cukru. Gotować kilka minut na średnim ogniu, następnie dodać fasolę i gotować na małym ogniu przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z gruszki, cukinii i pieczarek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.