Curtis Stone

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże mango

12 obranych owoców lychee

gałązka mięty do przybrania

sorbet cytrynowy (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Do rondla wlej wszystkie składniki syropu, umieść na średnim ogniu i mocno podgrzej (nie doprowadzaj do wrzenia). Włóż mango do syropu i przykryj pergaminem. Gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut, przekręcając od czasu do czasu. Dodaj lychee i gotuj przez kolejne 10 minut. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw do wystudzenia. Wyciągnij owoce z syropu. Obierz mango, pokrój w plastry, podawaj z sorbetem cytrynowym, przybrane gałązką mięty.

powrót

Podobne przepisy

Krem z awokado z różowym grejfrutem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska, Kuchnia kubańska
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus z kiwi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sułtański pudding ryżowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kisiel żurawinowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.