Curtis Stone

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże mango

12 obranych owoców lychee

gałązka mięty do przybrania

sorbet cytrynowy (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Do rondla wlej wszystkie składniki syropu, umieść na średnim ogniu i mocno podgrzej (nie doprowadzaj do wrzenia). Włóż mango do syropu i przykryj pergaminem. Gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut, przekręcając od czasu do czasu. Dodaj lychee i gotuj przez kolejne 10 minut. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw do wystudzenia. Wyciągnij owoce z syropu. Obierz mango, pokrój w plastry, podawaj z sorbetem cytrynowym, przybrane gałązką mięty.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser z kukurydzy
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.