Bill Granger

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l soku żurawinowego

1-2 łyżki cukru

laska cynamonu

kawałek skórki z cytryny

nektarynki

opakowanie serka ricotta

mały kubeczek naturalnego jogurtu

ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlać sok, dodać cukier, cynamon i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień do minimum i wrzucić przekrojone nektarynki. Gotować na minimalnym ogniu około 10 minut. Następnie wyjąć owoce, zwiększyć płomień i gotować sok około 10 minut, aż odparuje i zacznie gęstnieć. Serek ricotta wymieszać z jogurtem i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego na gładką masę. Nektarynki ułożyć w salaterkach, podawać polane syropem i udekorowane mieszanką ricotty z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rozmaite desery
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.