Bill Granger

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l soku żurawinowego

1-2 łyżki cukru

laska cynamonu

kawałek skórki z cytryny

nektarynki

opakowanie serka ricotta

mały kubeczek naturalnego jogurtu

ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlać sok, dodać cukier, cynamon i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień do minimum i wrzucić przekrojone nektarynki. Gotować na minimalnym ogniu około 10 minut. Następnie wyjąć owoce, zwiększyć płomień i gotować sok około 10 minut, aż odparuje i zacznie gęstnieć. Serek ricotta wymieszać z jogurtem i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego na gładką masę. Nektarynki ułożyć w salaterkach, podawać polane syropem i udekorowane mieszanką ricotty z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Truskawkowe tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bûche - rolada świąteczna
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 68)
trudność:
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.