Bill Granger

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l soku żurawinowego

1-2 łyżki cukru

laska cynamonu

kawałek skórki z cytryny

nektarynki

opakowanie serka ricotta

mały kubeczek naturalnego jogurtu

ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlać sok, dodać cukier, cynamon i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień do minimum i wrzucić przekrojone nektarynki. Gotować na minimalnym ogniu około 10 minut. Następnie wyjąć owoce, zwiększyć płomień i gotować sok około 10 minut, aż odparuje i zacznie gęstnieć. Serek ricotta wymieszać z jogurtem i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego na gładką masę. Nektarynki ułożyć w salaterkach, podawać polane syropem i udekorowane mieszanką ricotty z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Panna cotta na mleku kokosowym
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.