Bill Granger

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l soku żurawinowego

1-2 łyżki cukru

laska cynamonu

kawałek skórki z cytryny

nektarynki

opakowanie serka ricotta

mały kubeczek naturalnego jogurtu

ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wlać sok, dodać cukier, cynamon i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień do minimum i wrzucić przekrojone nektarynki. Gotować na minimalnym ogniu około 10 minut. Następnie wyjąć owoce, zwiększyć płomień i gotować sok około 10 minut, aż odparuje i zacznie gęstnieć. Serek ricotta wymieszać z jogurtem i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego na gładką masę. Nektarynki ułożyć w salaterkach, podawać polane syropem i udekorowane mieszanką ricotty z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Krem kawowy z kardamonem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
(odc.16)szybki deser z sosem morelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Cassata „grzech łakomstwa”
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie w maladze
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.