Jennifer  Paterson

Mitton wieprzowy


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Mitton wieprzowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

220 g boczku w plasterkach

700 g cienko pokrojonych polędwiczek wieprzowych

170 g nadzienia z szałwii i cebuli

sól i świeżo mielony czarny pieprz

½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


W 18-cm misce na pudding ułóż większość plastrów boczku, zachowując trochę na wierzch potrawy. Ułóż warstwę plasterków wieprzowiny, warstwę nadzienia i dopraw solą, pieprzem i gałką. Powtarzaj te czynności aż do wypełnienia naczynia, a na samym wierzchu rozłóż pozostały boczek. Dobrze ugnieć i szczelnie przykryj. Postaw miskę na blasze, w której będzie się zbierać wypływająca ciecz. Piecz w piekarniku w temperaturze w 180 stopni C przez 1 godz. Nakryj ciężkim talerzem albo szalką od wagi i pozostaw do zupełnego ostygnięcia. Obróć formę, wyjmij mitton i pokrój przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biryani z baraniną
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Paupiettes z indyka z maronami i brukselką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyk drobiowy z ananasem i cytrynowym jogurtem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Gołąbki z indykiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne, Dania z indyka, Gołąbki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.