Jennifer  Paterson

Mitton wieprzowy


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Mitton wieprzowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

220 g boczku w plasterkach

700 g cienko pokrojonych polędwiczek wieprzowych

170 g nadzienia z szałwii i cebuli

sól i świeżo mielony czarny pieprz

½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


W 18-cm misce na pudding ułóż większość plastrów boczku, zachowując trochę na wierzch potrawy. Ułóż warstwę plasterków wieprzowiny, warstwę nadzienia i dopraw solą, pieprzem i gałką. Powtarzaj te czynności aż do wypełnienia naczynia, a na samym wierzchu rozłóż pozostały boczek. Dobrze ugnieć i szczelnie przykryj. Postaw miskę na blasze, w której będzie się zbierać wypływająca ciecz. Piecz w piekarniku w temperaturze w 180 stopni C przez 1 godz. Nakryj ciężkim talerzem albo szalką od wagi i pozostaw do zupełnego ostygnięcia. Obróć formę, wyjmij mitton i pokrój przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Steki z czosnkową fasolą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Paprykarz z kurczaka
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Comber jagnięcy w sosie porto z warzywnym gołąbkiem chartreuse
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.