Delia  Smith

Marmolada z cebuli i imbiru


Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Marmolada z cebuli i imbiru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

35 dag cebuli

2 łyżki stołowe oleju do smażenia

1 łyżka deserowa świeżego imbiru

3 gałązki rozmarynu

2 łyżki stołowe miękkiego

ciemnego cukru trzcinowego

250 ml białego

wytrawnego wina

60 ml białego octu winnego

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Cebulę kroimy w cienkie plasterki i smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju, aż się pięknie zrumieni, co zajmie 6-7 minut, po czym dodajemy utarty imbir, rozmaryn, cukier, wino i ocet. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, stawiamy na jak najmniejszym ogniu i gotujemy godzinę i 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Kiszone cytryny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Galaretka z białego wina z płatkami róż
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Czosnek marynowany w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gruszki w syropie waniliowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.