Delia  Smith

Marmolada z cebuli i imbiru


Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Marmolada z cebuli i imbiru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

35 dag cebuli

2 łyżki stołowe oleju do smażenia

1 łyżka deserowa świeżego imbiru

3 gałązki rozmarynu

2 łyżki stołowe miękkiego

ciemnego cukru trzcinowego

250 ml białego

wytrawnego wina

60 ml białego octu winnego

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Cebulę kroimy w cienkie plasterki i smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju, aż się pięknie zrumieni, co zajmie 6-7 minut, po czym dodajemy utarty imbir, rozmaryn, cukier, wino i ocet. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, stawiamy na jak najmniejszym ogniu i gotujemy godzinę i 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Parfait z wątróbki drobiowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Konfitura z melona i cytrusów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie
Kandyzowana skórka pomarańczy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Maliny pasteryzowane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Galaretka z białego wina z płatkami róż
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.