Donna Dooher

Lukier królewski


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Lukier królewski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki (125 ml) proszku bezowego

1 łyżka stołowa (15 ml) proszku bezowego

1 szklanka (250 ml) ciepłej wody

2 łyżki stołowe (30 ml) letniej wody

12 szklanek (3 l) cukru pudru

¾ łyżeczki (4 ml) wodorowinianu potasu

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki i ubijać w malakserze 6 – 8 minut początkowo na niskich obrotach, a potem coraz szybciej, aż mieszanka będzie puszysta i lśniąca. W razie konieczności zeskrobać masę łopatką ze ścianek miski. W oczekiwaniu na użycie przykryć wilgotną ściereczką. Używać do dekoracji piernikowych domków i ciasteczek.

powrót

Podobne przepisy

Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.