Donna Dooher

Lukier królewski


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Lukier królewski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki (125 ml) proszku bezowego

1 łyżka stołowa (15 ml) proszku bezowego

1 szklanka (250 ml) ciepłej wody

2 łyżki stołowe (30 ml) letniej wody

12 szklanek (3 l) cukru pudru

¾ łyżeczki (4 ml) wodorowinianu potasu

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki i ubijać w malakserze 6 – 8 minut początkowo na niskich obrotach, a potem coraz szybciej, aż mieszanka będzie puszysta i lśniąca. W razie konieczności zeskrobać masę łopatką ze ścianek miski. W oczekiwaniu na użycie przykryć wilgotną ściereczką. Używać do dekoracji piernikowych domków i ciasteczek.

powrót

Podobne przepisy

Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Jaffle na 2 sposoby
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.