Łosoś marynowany w cytrusach

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Łosoś marynowany w cytrusach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300g świeżego łososia ze skórą

2 pomarańcze

2 małe avocado

1 limonka

1/2 ogórka

1 cytryna

100g pomidorków cherry

25g kaparów

40g cukru

serek śmietankowy

Przygotowanie:


Filet z łososia myjemy i osuszamy. Kroimy cytrusy w plastry. Łososia, solimy, pieprzymy oraz posypujemy cukrem, a następnie okładamy plastrami cytrusów i wstawiamy do lodówki. Ryba powinna się marynować co najmniej 2-3 godziny, ale będzie smaczniejsza jeśli pozostanie w chłodnym miejscu przez całą noc. Przygotowujemy dip. Kroimy w drobną kosteczkę avocado i ogórek. Szatkujemy świeże zioła. Kroimy w ćwiartki pomidorki kotajlowe. W salaterce mieszamy serek śmietankowy, z ogórkiem i avocado. Dodajemy oliwę z oliwek, kapary, pomidorki i zioła. Porcję tak wymieszanego dipu kładziemy na talerzu, obok serwując cienkie plastry marynowanego łososia.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.