Anna Olson

Lody cytrynowe


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody cytrynowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

2 łyżki drobno otartej skórki cytrynowej

½ szklanki cukru

¾ szklanki maślanki

1¾ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać sok i skórkę cytrynową z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dolać maślankę i śmietanę kremówkę. Wlać do maszynki do lodów i przygotować lody zgodnie z instrukcją. Przełożyć do plastikowego pojemnika i zamrozić, aż całkowicie stężeją (ok. 2 godzin).

powrót

Podobne przepisy

Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bezy z kremem bananowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z różowego grejpfruta
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.