Anna Olson

Lody cytrynowe


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Lody cytrynowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

2 łyżki drobno otartej skórki cytrynowej

½ szklanki cukru

¾ szklanki maślanki

1¾ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać sok i skórkę cytrynową z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dolać maślankę i śmietanę kremówkę. Wlać do maszynki do lodów i przygotować lody zgodnie z instrukcją. Przełożyć do plastikowego pojemnika i zamrozić, aż całkowicie stężeją (ok. 2 godzin).

powrót

Podobne przepisy

Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.