Gary  Rhodes

Letni pudding z owoców


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Letni pudding z owoców
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g malin

300 g truskawek

300 g jeżyn

150 g czerwonych porzeczek

150 g czarnych porzeczek

150 g jagód lub borówek amerykańskich

2 łyżki likieru Creme de Framboise

bochenek białego pieczywa tostowego

masło

 

 

Przygotowanie:


Posmarować masłem formę do puddingu o pojemności 1,5 litra lub 8 małych foremek o pojemności 150 ml. Przebrać owoce, obrać z szypułek, opłukać i osączyć.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.