Gary  Rhodes

Letni pudding z owoców


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Letni pudding z owoców
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g malin

300 g truskawek

300 g jeżyn

150 g czerwonych porzeczek

150 g czarnych porzeczek

150 g jagód lub borówek amerykańskich

2 łyżki likieru Creme de Framboise

bochenek białego pieczywa tostowego

masło

 

 

Przygotowanie:


Posmarować masłem formę do puddingu o pojemności 1,5 litra lub 8 małych foremek o pojemności 150 ml. Przebrać owoce, obrać z szypułek, opłukać i osączyć.

powrót

Podobne przepisy

Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Mus z kiwi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser lodowy bombe glacee
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.