Kurczak w sosie imbirowym

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i łagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kurczak w sosie imbirowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g kurczaka bez skóry

siedmiocentymetrowy kawałek imbiru

półtorej łyżki oleju

2 łyżki sosu ostrygowego

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej (można też użyć mąki ziemniaczanej)

4 łyżki wina

pół szklanki bulionu

kolendra

 

 

Przygotowanie:


Pokroić kurczaka w poprzek włókien. Imbir pokroić na cienkie paseczki. Rozgrzać wok, wlać półtorej łyżki oleju. Wrzucić imbir i kurczaka. Usmażyć. Dodać sos ostrygowy, skrobię kukurydzianą z wodą i wino. Dolać bulion i dusić kilka minut. Przybrać świeżą kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Polędwica wołowa na sosie z kurek na ziemniaczanych plackach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.