Delia  Smith

Kurczak cacciatore, czyli po myśliwsku


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kurczak cacciatore, czyli po myśliwsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

czosnek

rozmaryn

pół kilo dojrzałych pomidorów

białe wytrawne wino

ocet winny

listek laurowy

przecier pomidorowy

kurczak (już upieczony)

 

 

Przygotowanie:


Podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy czosnek i utłuczony w moździerzu rozmaryn, pół kilo dojrzałych, obranych ze skóry i posiekanych pomidorów, białe, wytrawne wino, ocet winny, listek laurowy i przecier pomidorowy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 20 minut, aż połowa płynu odparuje. Dodajemy podzielonego na porcje i zrumienionego kurczaka – i dusimy jeszcze 40 minut. Podajemy z warzywami lub z makaronem.

powrót

Podobne przepisy

Polędwiczki wieprzowe po chińsku
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Paupiettes z indyka z maronami i brukselką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Najprostsze kotlety mielone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Kotlety mielone
Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.