Antony Worrall Thompson

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże krewetki w pancerzykach

 

 

Przygotowanie:


Jeśli krewetki są z głowami, należy je oberwać, a następnie przekroić przez pancerzyk nożem z piłką (lub nożyczkami), wyjąć przewód pokarmowy i rozłożyć krewetkę na płasko. Nie zdejmować pancerzyków! Wymieszać składniki marynaty. Posmarować mięso krewetek marynatą, zostawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanej patelni albo na grillu, skorupką do dołu (nie przewracając!), około dwóch minut. Poukładać w koło na talerzu, w środku ułożyć cząstki cytryny, posypać pietruszką. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmary grillowane podane z sałatką z mango
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Makaron z krewetkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.