Antony Worrall Thompson

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże krewetki w pancerzykach

 

 

Przygotowanie:


Jeśli krewetki są z głowami, należy je oberwać, a następnie przekroić przez pancerzyk nożem z piłką (lub nożyczkami), wyjąć przewód pokarmowy i rozłożyć krewetkę na płasko. Nie zdejmować pancerzyków! Wymieszać składniki marynaty. Posmarować mięso krewetek marynatą, zostawić na pół godziny. Smażyć na rozgrzanej patelni albo na grillu, skorupką do dołu (nie przewracając!), około dwóch minut. Poukładać w koło na talerzu, w środku ułożyć cząstki cytryny, posypać pietruszką. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.