Delia  Smith

Konfitura z żurawin


Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Konfitura z żurawin
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20 dag świeżych żurawin

½ pomarańczy

5 dag cukru

1 łyżka stołowa dobrego

czerwonego octu winnego

250 ml czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki wrzucamy i wlewamy do rondelka, stawiamy na maleńkim ogniu i gotujemy bez przykrycia przez godzinę, co jakiś czas mieszając.

powrót

Podobne przepisy

Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ogórki marynowane na słodko w curry
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ogórki małosolne
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Galaretka malinowa z kokosem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.