Anna Olson

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka śmietany 18%

1 laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 żółtka

2½ łyżeczki cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Zmieszać w misce mąkę, cukier i sól. Dodać masło i posiekać z sypkimi składnikami, aż mieszanina osiągnie jednolitą grudkowatą konsystencję. Dodać żółtko oraz wodę i szybko wymieszać, żeby składniki się połączyły. Zawinąć ciasto w plastykową folię i włożyć na 15 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Migdały rocher
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Porzeczkowe semifreddo
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.