Anna Olson

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka śmietany 18%

1 laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 żółtka

2½ łyżeczki cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Zmieszać w misce mąkę, cukier i sól. Dodać masło i posiekać z sypkimi składnikami, aż mieszanina osiągnie jednolitą grudkowatą konsystencję. Dodać żółtko oraz wodę i szybko wymieszać, żeby składniki się połączyły. Zawinąć ciasto w plastykową folię i włożyć na 15 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka karmelowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy z owocami w syropie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krokiety z jabłek z sosem jarzębinowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.