Anna Olson

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Knedle z jabłkami i gałką muszkatołową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka śmietany 18%

1 laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 żółtka

2½ łyżeczki cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190ºC. Zmieszać w misce mąkę, cukier i sól. Dodać masło i posiekać z sypkimi składnikami, aż mieszanina osiągnie jednolitą grudkowatą konsystencję. Dodać żółtko oraz wodę i szybko wymieszać, żeby składniki się połączyły. Zawinąć ciasto w plastykową folię i włożyć na 15 minut do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.16)szybki deser z sosem morelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.