Antony Worrall Thompson

Kefta z jagnięciny


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Kefta z jagnięciny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g mielonej chudej jagnięciny

1 drobno pokrojona cebula

2 posiekane ząbki czosnku

4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

4 łyżeczki posiekanych listków kolendry

1 łyżeczka mielonego kminu

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki imbiru

¼ łyżeczka roztartych nasionek kardamonu

sól i świeżo mielony pieprz

do smaku

½ szklanki pokruszononego suchego chleba lub bułki

3 łyżki wody

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszyskie składniki i porządnie wyrobić na gładka masę. Mokrymi rękoma uformować na patyczkach do szaszłyków 24 podłużne kotleciki, po dwa na patyczku. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron. Podawać natychmiast z chlebkiem pita.

powrót

Podobne przepisy

Stek teriyaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Cielęcina duszona w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.