Bill Granger

Jogurtowa panna cotta


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jogurtowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ filiżanki mleka

laska wanilii

1½ listka żelatyny

jogurt

3 łyżki cukru

Do dekoracji: maliny

woda różana

cukier puder

 

 

Przygotowanie:


Przeciąć laskę wanilii wzdłuż i wyjąć nasionka. Mleko z wanilią podgrzewać w rondelku na małym ogniu. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do mleka dodać cukier, gotować kolejne 5 minut aż cukier się rozpuści. Jogurt przełożyć do miseczki, wlać mleko z wanilią, włożyć żelatynę, wymieszać trzepaczką, żeby żelatyna się rozpuściła. Przecedzić przez gęste sitko. Rozlać do miseczek, wstawić na około 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu ułożyć na wierzchu delikatnie rozgniecione maliny, pokropione wodą różaną i oprószone cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Egzotyczna sałatka owocowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Owoce pod kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.