Bill Granger

Jogurtowa panna cotta


Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jogurtowa panna cotta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ filiżanki mleka

laska wanilii

1½ listka żelatyny

jogurt

3 łyżki cukru

Do dekoracji: maliny

woda różana

cukier puder

 

 

Przygotowanie:


Przeciąć laskę wanilii wzdłuż i wyjąć nasionka. Mleko z wanilią podgrzewać w rondelku na małym ogniu. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do mleka dodać cukier, gotować kolejne 5 minut aż cukier się rozpuści. Jogurt przełożyć do miseczki, wlać mleko z wanilią, włożyć żelatynę, wymieszać trzepaczką, żeby żelatyna się rozpuściła. Przecedzić przez gęste sitko. Rozlać do miseczek, wstawić na około 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu ułożyć na wierzchu delikatnie rozgniecione maliny, pokropione wodą różaną i oprószone cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Pudding ryżowy z kardamonem i śliwkami
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki z sosem pomarańczowym z Cointreau
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus czekoladowy Marii
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.