Halibut na risotto z prawdziwków

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Halibut na risotto z prawdziwków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 g halibuta

100 ml białego wina

100 ml śmietany kremówki

100 g ryżu

1 cebula

30 g masła

300 g borowików

czosnek

tymianek

100 g serka śmietankowego

50 g tartego parmezanu

sól

pieprz

olej

 

 

Przygotowanie:


Wyporcjować Halibuta, doprawić solą i pieprzem, następnie filet posypać pokrojonymi ziołami i przykryć drugim filetem. Smażyć na maśle i oleju z obu stron, można dokończyć w piecu w temp 180 stopni C około 7 min.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Grillowane rybne szaszłyki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
Pieczona żabnica z rozmarynem i czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

kamal

postów: 1

09.08.2015 17:03

CYTUJ

Chciałam wykorzystać ten przepis, ale niestety jest tylko informacja jak usmażyć rybę, a gdzie pozostałe informacje o risotto? Czy ktoś o czym zapomniał...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.