Delia  Smith

Grzanki


Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kromki białego pieczywa bez skórki

łyżka tartego parmezanu

ząbek czosnku

łyzka oliwy

 

 

Przygotowanie:


2 kromki – około 5 dag – białego pieczywa bez skórki kroimy w małą kostkę, przekładamy do miski, posypujemy łyżką tartego parmezanu, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i łyżkę dobrej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszamy starannie, by chleb przesiąkł oliwą oraz aromatami sera i czosnku. Rozsypujemy równomiernie na blasze i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Chrupkie chlebki żytnie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Focaccia
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chleb chłopski
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Chleb na sodzie
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chleb na zakwasie
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.