Delia  Smith

Grzanki


Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kromki białego pieczywa bez skórki

łyżka tartego parmezanu

ząbek czosnku

łyzka oliwy

 

 

Przygotowanie:


2 kromki – około 5 dag – białego pieczywa bez skórki kroimy w małą kostkę, przekładamy do miski, posypujemy łyżką tartego parmezanu, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i łyżkę dobrej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszamy starannie, by chleb przesiąkł oliwą oraz aromatami sera i czosnku. Rozsypujemy równomiernie na blasze i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Chałka waniliowa z kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bakaliowe bułeczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Focaccia z winogronami i rozmarynem
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Focaccia z chilli i czosnkiem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Bajgle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.