Curtis Stone

Grillowany boczek z sosem bena


Przepis z programu Surfing po menu 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska

Grillowany boczek z sosem bena
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek boczku z kośćmi o wadze 2 – 3 kg

2 l Coca – Coli

2 kawałki anyżu gwiazdkowego

1 [sklep 313]laska cynamonu[/sklep]

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ułożyć boczek w dużym, głębokim żaroodpornym rondlu. Postawić na średnim ogniu, dolać powoli Coca Colę tak, aby zakryć mięso. Zagotować, dodać anyż i cynamon, po czym przełożyć do piekarnika i piec do miękkości przez 2 i 1/2 godziny. Wyjąć boczek i ostudzić. Pozostały płyn wylać.

powrót

Podobne przepisy

Staropolski bigos
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cassoulet z kaczki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak po marokańsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczeń Monatowej
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.